Foto: AFP/Scanpix
Tikai divas nedēļas pēc tam, kad spēkā stājies 2014.gada valsts budžets, valdība jau sākusi dalīt naudu no neparedzētajiem gadījumiem paredzētajiem līdzekļiem, atbalstot Ārlietu ministrijas lūgumu tai piešķirt 600 tūkstošus eiro.

Līdzekļi ministrijai nepieciešami, lai vēl šā gada pirmajā ceturksnī izveidotu sešas jaunas amata vietas un nolīgtu vienu līgumdarbinieku Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās. Proti, ņemot vērā pieaugošo pieprasījumu pēc Latvijas vīzām, Ārlietu ministrija vēlas izveidot piecas jaunas amata vietas Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās Baltkrievijā – Minskā un Vitebskā.

Turklāt, ņemot vērā to, ka nacionālā aviokompānija "airBaltic" ir sākusi lidojumus uz Abu Dabī Apvienotajos Arābu Emirātos, radusies nepieciešamība izveidot jaunu vēstniecību šajā valstī.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Pēteris Vaivars, skaidrojot iemeslus, kādēļ jau gada sākumā radusies nepieciešamība pēc papildu līdzekļiem jaunu amata vietu radīšanai vēstniecībā Baltkrievijā, uzsver, ka pieprasījums pēc Latvijas vīzām strauji pieaudzis pērnā gada otrajā pusē. Proti, pieprasījums pēc vīzām esot teju dubultojies, kā rezultātā nodevās iekasēts par 430 tūkstošiem eiro vairāk, nekā sākotnēji plānots.

Arī par "airBaltic" plāniem sākt lidojumus uz Abu Dabī Ārlietu ministrija neesot bijusi savlaicīgi informēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!