Foto: F64
Trešdien, 28.janvārī, pie Eiropas Parlamenta (EP) ēkas Latvijas arodbiedrības LABA dalībnieki rīkos protesta akciju, lai pievērstu EP deputātu un mediju uzmanību sociālajai netaisnībai prezidējošajā valstī, portālu "Delfi" informē arodbiedrībā.

Akciju organizē LABA valdes priekšsēdētājs Raimonds Gailis. Pēc viņa vārdiem, Latvijas valstsvīri izplata Eiropas Savienības institūcijās nepatiesu informāciju par Latvijas sociālekonomisko stāvokli.

"Viņi runā par "veiksmes stāstu", kura patiesībā nav. Kopš mūsu iestāšanās Eiropas Savienībā Latvija zaudēja ap 300 000 iedzīvotāju, starp kuriem ir ne tikai ekonomiskie emigranti un viņu ārzemēs dzimušie bērni, bet visi tie, kas zaudēja dzīvību nepietekamas medicīniskas palīdzības dēļ, gāja bojā kriminālos incidentos vai, paliekot bez iztikas un pajumtes, izdarīja pašnāvību. Latvijas demogrāfiskajai katastrofai ir politiski cēloņi," pārliecināts ir Gailis.

LABA eksperti sagatavoja paziņojumu EP Prezidentam Martinam Šulcam, kurā nosauca patiesos "šoka terapijas" iedvesmotājus Latvijā. Savā petīcijā arodbiedrība informē par Latvijas zemajiem sociālajiem standartiem un pieprasa ieviest vienotu minimālo algu – ne mazāk par 1000 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas – jaunajām ES valstīm.

"Mēs vairs nevēlamies atņemt darbavietas Vācijas, Anglijas vai Īrijas iedzīvotajiem," uzsver Gailis, "bet Latvijas darbaļaudis arī nevēlas, lai viņus uztver kā vergus. Mums ir nepieciešama Eiropas strādnieku un arodbiedrību solidaritāte, tāpēc mēs dodamies uz ES galvaspilsētu."

Akcijā piedalīsies ap 30 LABA biedru un atbalstītāju, kuri dosies uz Briseli ar autobusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!