Foto: Kadrs no video

Arodbiedrība LABA pieprasa partijas "Vienotība" līderes un Saeimas deputātes Solvitas Āboltiņas rakstveida atvainošanos par izteikumiem, ka viņas ūjināšanu senioru piketa laikā pie Saeimas 19.augustā izprovocējuši LABA organizētie pensionāri, kuri uzvedās agresīvi un skaļi pauda savu viedokli.

Kā informēja arodbiedrība, šādu skaidrojumu nedēļu pēc protesta akcijas Āboltiņa sniegusi LTV raidījumā "Panorāma". Politiķe raidījumā arī pauda savu atvainošanos piketa dalībniekiem un izteica gatavību tikties ar sabiedriskajām organizācijām, lai vēlreiz pārrunātu minēto situāciju.

"Ņemot vērā, ka arodbiedrība LABA neatbalsta agresīvu un rupju viedokļu paušanu un arodbiedrības pārstāvji nepiedalījās šajā piketā, Āboltiņas izteikumi par arodbiedrību ir uzskatāmi par klajiem meliem", teikts paziņojumā medijiem.

Līdz ar to LABA pieprasa Āboltiņai rakstveida atvainošanos, kā arī arodbiedrība pieļauj domu vērsties tiesībsargājošās iestādēs ar lūgumu noskaidrot, vai ar šādiem skaļiem izteikumiem politiskās elites pārstāve nepārkāpj Latvijas Satversmē noteiktās cilvēka pamattiesības un Latvijai saistošos starptautiskos normatīvos aktus.

Jau ziņots, ka sociālajos tīklos plašu rezonansi izraisījusi "Vienotības" vadītājas Solvitas Āboltiņas rīcība - viņa pensionāru piketa laikā izgāja no vienas Saeimas ēkas un devās uz citu parlamenta ēku, skaļi ūjinot.

Vēlāk Āboltiņa atvainojās pensionāriem par savu rīcību. "Ļoti atvainojos ikvienam Latvijas pensionāram, ja negribot esmu ar savu rīcību kādu aizvainojusi šodienas senioru piketā pie Saeimas. Ir noticis pārpratums, jo nekādā veidā nevēlējos aizvainot Latvijas seniorus," norādīja Āboltiņa. Viņa arī piebilda, ka būs pateicīga senioriem par iespēju šo atvainošanos paust klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!