Foto: Publicitātes attēli
22.janvārī, Saeimā norisināsās ikgadējās ārpolitikas debates. Sēdē par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos ziņo ārlietu ministrs un debatē parlamentārieši. 2014.gada debašu fokusā ir Ukrainas konlfikts, attiecības ar Krieviju un Latvijas drošība.

Sekot ārlietu debatēm klātienē aicināti Latvijā akreditēto diplomātisko misiju vadītāji. Video tiešraide ir pieejama Saeimas mājaslapā.

Apspriežot ārlietu ministra ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā, katrs deputāts saskaņā ar Saeimas kārtības rulli var runāt desmit minūtes pirmoreiz un piecas minūtes otro reizi. 

Pirmās Saeimas debates par Latvijas ārpolitikas jautājumiem notika 2011.gada 27.janvārī.

Ja nav priekšlikumu vai prasību par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, ārlietu debates tiek rīkotas Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas sēdē.

Saeimas sēde, kurā skatīs ikgadējo ārlietu ministra ziņojumu, plānota plkst.9.00. Ārlietu ministra ziņojumu Saeimas sēdē paredzēts iekļaut kā pirmo darba kārtības jautājumu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!