Sniega dēļ uz Latvijas ceļiem ir apgrūtināta braukšana, bet galvaspilsētā pirmdienas rītā bija vērojami sastrēgumi, kavējās sabiedriskais transports un jau notikušas 40 avārijas, taču cietušo nav. Pēc sinoptiķu prognozēm snigšana turpināsies līdz pievakarei un gaisa temperatūra saglabāsies zem nulles.
Rīgas domes Satiksmes departamenta kontraktori - ziemas sezonas ielu uzturēšanas uzņēmumi – cīņu ar sniegputeni sākuši vakarnakt, plkst. 23.00, pastiprinātas intensitātes režīmā. Tiek izmantotas visas uzņēmumu rīcībā esošās tehnikas vienības, portālu “Delfi” informēja departamentā.

Līdz pulksten 10.40 Rīgā notikušas 40 autoavārijas, tostarp ir uzbraukts gājējiem, bet neviens gājējs nav smagi cietis. Citās avārijās cietušo nav, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Sabiedriskais transporta reisi aizkavējas par 10 – 20 minūtēm. Pirmdienas rītā bija vērojami sastrēgumi Pārdaugavā pie uzbraukšanas uz tiltiem, bet centrā sastrēgumi bija mazāki.

Maģistrālās un rajona nozīmes ielās ielu uzturētāju kompānijas darbu uzsāka 2.00 naktī un joprojām turpina kaisīt un tīrīt pilsētas ielas. Ielas tīra 17 speciālās ceļu mašīnas, kas kaisa samitrināto sāli, 11 smilts–sāls maisījumi kaisītāji, 20 autogreideri un traktorbirstes.

Tiltu mehanizētās uzturēšanas darbus jau kopš vakarnakts, plkst. 23.00 nodrošina 6 specializētās sāls kaisītāji, viens greideris un viena traktorbirste.

“Sniegs šobrīd tiek izvests no Vecrīgas, bet vakarpusē, vadoties pēc apstākļiem, arī no atsevišķām Rīgas centrālajām ielām. Šobrīd pilsētas centrālās ielas un tilti ir caurbraucami, sabiedriskais transports kursē bez pārmaiņām, vietām reisu izpilde var aizkavēties par 10 – 20 minūtēm. Tramvaja sliežu ceļus tīra 4 sniega arkli,” informē Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Guntis Pilsums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!