Ministru kabineta komiteja pirmdien neatbalstīja Satiksmes ministrijas ieceri šogad ieguldīt deviņus miljonus latu Latvijas ceļu sakārtošanai – zīmju un stabiņu uzstādīšanai un ceļu apzīmējumiem, taču satiksmes ministrs Ainārs Šlesers plāno turpināt meklēt iespējas realizēt ministrijas izstrādāto programmu, portālam “Delfi” pavēstīja ministrijā.
Horizontālā apzīmējuma uzklāšana uz valsts galvenajiem ceļiem un ass līnijas uzkrāsošana uz visiem valsts asfaltētajiem autoceļiem, pēc ministrijas aprēķiniem, prasītu 1,92 miljonus latu.

Signālstabiņu uzstādīšana uz ceļiem, kur ir intensīva satiksme, prasītu 720 000 latu, jaunu metāla barjeru uzstādīšanai gar ceļiem bīstamajās vietās un gar ūdenstilpnēm būtu nepieciešami 1,72 miljoni lati, ceļa zīmju un informatīvo zīmju uzstādīšanai – divi miljoni, bet tā dēvēto “melno punktu” jeb bīstamo posmu apgaismojumam un drošības uzlabošanai 3,8 miljoni latu.

Valdības komiteja pirmdien SM programmu neatbalstīja, jo neuzskatīja par iespējamo rast papildus līdzekļus šim mērķim.

Taču Šlesers uzskata ministrijas izstrādātos pasākumus par nepieciešamiem un turpinās virzīt šo projektu.

Satiksmes ministrija uzskata, ka uz valsts ceļiem ir izveidojusies ārkārtas situācija satiksmes drošības jomā, ko apliecina dati par 2004.gadu, kad uz ceļiem satiksmes negadījumos bija 516 bojāgājušie un vairāk kā 5000 ceļu satiksmes negadījumi ar smagām sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!