Sestdien, 23.jūlijā Rīgā pirmo reizi Latvijas vēsturē notiks geju, lesbiešu un biseksuāļu pasākums “Rīgas Praids 2005”, kurā piedalīsies Latvijas un kaimiņvalstu Zviedrijas, Krievijas, Lietuvas, Somijas un Igaunijas pārstāvji, kā arī delegāti no starptautiskajām un Eiropas Savienības organizācijām, informēja pasākuma organizētāji.
Pasākuma rīkotāji cer, ka tajā piedalīsies arī Zviedrijas parlamenta pārstāvji.

Paziņojumā, ko izplata “praida” organizētāji teikts: “Šāda veida pasākumi jau ir izveidojušies par tradīciju demokrātiskajās valstīs Skandināvijā, Rietumeiropā, Ziemeļamerikā. “Praidi” ir savdabīgs indikators, kas liecina par konkrētās valsts sabiedrības, politikas un kultūras atbilstību vispārpieņemtajām brīvības, tolerances, cilvēktiesību un demokrātijas principiem. Ar pasākumu “Rīgas Praids 2005” tā organizatori rada precedentu cīņai pret ksenofobiju un homofobiju, un iestājas par demokrātijas pamatvērtībām.

Pasākumu organizē “Geju un lesbiešu jauniešu atbalsta grupa” ar Zviedrijas sabiedrisko organizāciju un “Stockholm Pride” atbalstu. “Praida” programmā paredzēta konference par dažādiem ar homoseksualitāti saistītiem tematiem, gājiens Vecrīgā, dievkalpojums Anglikāņu baznīcā, bet noslēgumā dažādi pasākumi klubos XXL, un “Purvs”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!