Saeimas deputāts no Tautas saskaņas parijas Jānis Urbanovičs netālu no Rēzeknes ceļot māju, kuras vērtība kopā ar iekopto un labiekārtoto apkārtni varētu būt 225 tūkstoši latu, trešdien informē laikraksts "Lauku Avīze" (LA).
Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka viena jau uzcelta māja turpat netālu reģistrēta uz Urbanoviča sievas Ritas Urbanovičas vārda, kas ir mājsaimniece, bet zeme zem jaunceltnes pieder viņa māsai Marijai Ločmelei - "vienkārši medmāsai".

Jau gatavā Urbanoviča sievas māja ar visām palīgceltnēm maksājot vismaz 75 tūkstošus latu, bet jaunceltne, kuras apkārtnes izveidei nosusināts purvs, izveidots karpu dīķis un tiekot būvēti tenisa korti, maksājot vismaz 25 tūkstošus latu.

Mājas celtnieki, kā arī vietējie iedzīvotāji LA apliecinājuši, ka mājas celtniecību uzrauga Urbanovičs un faktiski tā viņam arī pieder.

Savukārt Vitālijs Pitkevičs - Urbanoviča draugs - laikrakstam pastāstījis, ka Urbanoviča sievai piederošā māja uzcelta pirms četriem gadiem un tās celtniecībā deputātam palīdzējuši Uzbekistānas biznesmeņi, kuriem viņš iepriekš izdarījis kādu pakalpojumu. Viņš arī pastāstījis, ka, lai gan viņam esot līdzīgi ienākumi kā Urbanovičam, tādu māju viņš nevarētu atļauties.

Savukārt Urbanovičs laikrakstam pastāstījis, ka jaunceļamā māja piederot firmas "Energoceltnieks" direktoram un viņa senam draugam Anatolijam Gornšteinam, bet deputāts tajā ieguldot tikai "idejas un projektus". Ēkā atradīšoties lauku tūrisma centrs, bet zemi uz savas māsas vārda Urbanovičs gribējis reģistrēt tāpēc, lai sanīšanās ar Gornšteinu gadījumā nezaudētu un aizsargātu savu intelektuālo kapitālieguldījumu. "Redziet, mums, opozīcijai, nav iespējams zagt, un nav arī tādas vēlmes," laikrakstam sacījis Urbanovičs.

Savukārt Gornšteins LA pastāstījis, ka tiešām ir milzīgās ēkas īpašnieks, taču paudis, ka zeme piederot Urbanoviča māsai, jo iepriekš viņam kā nepilsonim neesot bijusi iespēja iegūt īpašumā zemi. Viņš neesot varējis paskaidrot, kāpēc nav izveidota firma, kurā būtu skaidri fiksēts, kāda daļa no jaunbūves kuram no draugiem pieder.

Laikraksts arī norāda, ka ēkas plānojums un paredzētais iekārtojums liecina, ka tā ir privātmāja, nevis viesnīca, turklāt kā privātmāja tā norādīta arī iesniegtajā būvprojektā.

Urbanoviča valsts amatpersonas ieņēmumu deklarācija par pērno gadu liecina, ka viņa īpašumā ir tikai dzīvoklis Rīgā, Ganu ielā. Pērn viņš kā Saeimas deputāts nopelnījis 6017 latus, bet dividendēs no SIA "Tiesisko pētījumu institūts" saņēmis 7116 latus. Viņam ir arī daļas šajā uzņēmumā 800 latu vērtībā, kā arī daļas SIA "Uksoil" 930 latu vērtībā. Urbanovičs pērn uzkrājis 5000 ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!