Latvijas Bruņotie spēki (NBS) Liepājas rajona Durbē, iespējams, pazaudējuši munīciju. Aizbildinoties ar militāru noslēpumu, NBS pārstāvji sīkāku informāciju nesniedz.
Kā pastāstīja netālu no notikuma vietas sastaptie Durbes iedzīvotāji, šodien viņi šosejas Liepāja-Rīga malā, netālu no Durbes, pie tilta pāri Trumpes upei, pļavā novērojuši militāristu sarīkotus meklēšanas darbus.

Autovadītājiem ap pusdienlaiku šosejas malā bija iespēja novērot, kā militāristi, sadevušies rokās, izveidojuši ķēdi un pārmeklējuši teritoriju.

Durbes novada domē sacīja, ka bērni, kuri šorīt devās uz Durbes skolu, bija spiesti pārvietoties pa šoseju, nevis gājēju ietvi tai blakus, jo brauktuve bija slēgta meklēšanas darbiem.

Kā apstiprināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) preses sekretārs Uldis Davidovs, aizvadītajā naktī NBS eskorts pa šoseju Liepāja-Rīga vedis militāru kravu.

Pie Durbes pieļauta kāda tehniskā kļūme, kā rezultātā “kaut kas”, tika pazaudēts. Atrunādamies ar militāru noslēpumu, Davidovs atteicās izpaust, kas tieši bija pazudis un vai pēc meklēšanas to izdevies atrast.

NBS neizpauž arī, cik, kas un uz kurieni ticis vests, jo arī tas esot militārs noslēpums. Vietējie zina stāstīt, ka acīmredzot munīcija ir atrasta, jo meklēšanas darbi ir beigušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!