Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Rīgas filiāle ziņo par 36 saslimšanas gadījumiem ar akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Štāba bataljonā.
Saslimušie sūdzējās par sāpēm kaklā un temperatūru līdz 38,5 grādiem, slimības norise uzskatāma par vieglu un vidēji smagu, informēja SVA.

NBS ziņo, ka svētdien pēcpusdienā Štāba bataljona ambulancē vairāki karavīri vērsās ar sūdzībām par sāpēm kaklā un paaugstinātu temperatūru. Ar līdzīgām sūdzībām karavīri bataljona ambulancē vērsās arī pirmdien.

Pašlaik ir apzināti 35 karavīri, trīs no kuriem ir profesionālā dienesta karavīri, bet jauni saslimšanas gadījumi šodien nav konstatēti.

Bataljona telpās tiek veikti pret epidemioloģiskie pasākumi – karavīru medicīniskā novērošana, telpu dezinfekcija un vēdināšana, ir samazinātas sporta un sabiedriskās aktivitātes, jo karavīru vienlaicīga atrašanās kopējās telpās var veicināt saslimšanu.

Saslimušie karavīri nekavējoties tika ievietoti no pārējiem karavīriem nodalītās telpās ambulancē, un par karavīru saslimšanu pirmdien tika informēta Sabiedrības veselības aģentūra. Tās darbinieki otrdien uzsāka epidemioloģisko izmeklēšanu, lai noskaidrotu saslimšanas cēloņus.

SVA epidemiologi ir uzsākuši epidemioloģisko izmeklēšanu, lai noskaidrotu saslimšanas iemeslus. Tomēr šobrīd epidemiologi uzskata, ka saslimušie ir inficējušies ar kādu no akūtām augšējo elpceļu infekcijām, vienam ir aizdomas par saslimšanu ar gripu.

Tuvāko dienu laikā saslimušajiem tiks veiktas laboratoriskās pārbaudes SVA Virusoloģijas laboratorijā.

Pirmdien un otrdien 21 slimnieks tika hospitalizēts Latvijas Infektoloģijas centrā.

AAEI ir akūta augšējo elpceļu infekcija jeb rīkles iekaisums, ko izraisa respiratori vīrusi. AAEI var izpausties kā gripa, paragripa, angīna un laringīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!