Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs visus pareizticīgos sveic Kristus piedzimšanas svētkos, informēja Latvijas Pareizticīgās baznīcas preses sekretāre Oksana Dementjeva.
Aleksandrs visiem vēl, lai Kristus dotu veselību, pestīšanu, mieru un garīgu prieku.

"Dieva žēlastības dēļ mēs atkal dievnamos dzirdam prieka pilno dziesmu: "Gods Dievam augstībā un miers virs zemes, un cilvēkiem labs prāts!"," saka Aleksandrs.

Latvijas Pareizticīgās baznīcas galva Ziemassvētku uzrunā saka, ka Dieva svētā baznīca veic savu kalpošanu ļoti sarežģītos un grūtos apstākļos, kad pasaule kļūst arvien laicīgāka. Apsveikumā metropolīts norāda, ka "tāpēc baznīcā skanošo Kristus balsi bieži apslāpē, turklāt arī pašu baznīcu, tās bērnu personā, apsmej un nepārprotami apmelo." Pašlaik garīgajā pasaulē notiekošo viņš salīdzina ar Kristus zemes dzīves gājums.

"Tomēr es šajā svētku dienā, dārgie brāļi un māsas, atkal vēršos pie jums ar aicinājumu svēti glabāt vienotību, jo uz to mūs aicina tas Kungs," mudina Aleksandrs.

Pareizticīgā baznīca Ziemassvētkus svinēs sestdien, 7.janvārī. Aleksandrs plkst.10 Kristus Piedzimšanas katedrālē vadīs pareizticīgo Ziemassvētku dievkalpojumu.

Svētku mise notiks arī 8.janvārī plkst.17.

Pareizticīgā baznīca Ziemassvētkus svin katru gadu vienā un tajā pašā datumā - 7.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!