No partijas "Jaunais laiks" izslēgtā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta, kuru JL līderis Einārs Repše piektdien nosauca par bezgodi un apmelotāju, uzskata, ka viņa Repšem ir noderīga, lai uzturētu stāstu par rosīgu demokrātisku partiju, kurai citādāk arvien grūtāk nākas pārliecināt cilvēkus par saviem cēlajiem nodomiem un spējām tos piepildīt.
Aizstruata uzskata, ka Repše viņai veltījis nepārdomātus izteicienus, jo viņa atklājusi, ka JL biedrs Dans Titavs lobējis biznesa interese, kas viņai kā arhitektei nav pieņemamas un ir daudz kaitīgākas nekā Jūrmalas domes apstiprinātie grozījumi pilsētas attīstības plānā.

Repše LNT raidījumā "900 sekundes" piektdien teica, ka "tie ir vienkārši Aizstrautas kundzes meli". JL līderis norādīja, ka sabiedrībai jāizvērtē šī situācija un Aizstrautas un divu citu no JL ievēlēto Jūrmalas domes deputātu rīcība, kuri pārkāpuši pirms tam doto solījumu atteikties no pašvaldības deputātu mandātiem, ja atstātu JL.

Pēc Repšes domām, Aizstrauta "mēģina atmazgāt sevi, apmelojot citus". "JL nekad nav izdarījis spiedienu uz viņu," apgalvoja JL līderis.

Repše uzsvēra, ka Aizstrauta un viņas kolēģi Jūrmalas domē, lemjot par attīstības plāna grozījumiem, rīkojušies ļoti negodprātīgi, ko savādāk kā ar iespējamo korumpētību esot grūti izskaidrot.

Jūrmalas domes deputāti JL valdes lēmumu nav ņēmuši vērā un nobalsojuši par attīstības plāna grozījumiem, kuri "lobē konkrētas uzņēmēju grupas intereses", sacīja Repše.

Repše arī pauda cerību, ka "Jūrmalas domes amatpersonas tiks tiesātas - ne vēlāk kā nākamajās vēlēšanās".

Aizstrauta skaidro, ka bija domājusi vairāk neizteikties par izslēgšanu no partijas un neielaisties diskusijās ar Repši, taču, ja "it kā labi audzināts cilvēks var sākt bezmaz lamāties, nepārbaudījis faktus, tas liecina par šīs personas pilnīgo atbildības trūkumu par paša izteikumiem vai apzinātu situācijas piesegšanu".

Jūrmalas domes priekšsēdētāja uzskata, ja Repšem patiešām būtu svarīgi noskaidrot patiesību, viņš varētu painteresēties, kur, kādos brīžos un apstākļos Dans Titavs ir lobējis kādus projektus. "Tad partijā noritētu diskusija un beigās būtu verdikts – kam taisnība, kam ne. Bet nē, Repšem pietika dažu stundu pārdomas pašam ar sevi, lai saprastu, kas ir vainīgais," pauž Aizstrauta.

Viņa norāda, ka dabā pastāv divi "Jaunie Laiki" un viņa savulaik iestājusies partijā, kas bija nolēmusi kaut ko mainīt Latvijā uz labo pusi, taču soli pa solim sapratusi, ka dažādiem JL biedriem ir dažādas izpratnes par mainīšanu "uz labo pusi".

Aizstrauta skaidro, ka otrs pseido "Jaunais Laiks" ir tas, kur cilvēki izmanto tautas dāvāto augsto uzticību savtīgās interesēs – "tādi kā titavi, jaunupi un priekšvēlēšanu kampaņas vadītāji".

"Jā, arī es ticēju Eināram Repšem, kā to darīja daudzi ierindas biedri. Domāju, ka viņš varbūt neredz un nedzird par atsevišķām divdomīgām niansēm viņa tuvumā, pievēru acis uz dīvainībām, kuras diez vai iedzīvotāji piedotu kādam citam. Šķiet, viņu jau sen neinteresē patiesība, tikai tēls partijā. Jo kā gan citādāk lai spēj izskaidrot Repšes fenomenālo spēju sadalīt cilvēkus godīgajos un korumpantos," pauž Aizstruta.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja arī uzsver, ka nav vēlējusies un joprojām nevēlas akli pakļauties viedoklim, ko daži JL biedri pauda pēc viņas ievēlēšanas Domes priekšsēdētājas amatā, proti, "savējo projekti jābīda".

"Tas nevar būt kritērijs, jo jāatbalsta labi projekti. Un to darot, esmu vienmēr domājusi ar savu galvu," piebilst Aizstrauta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!