Valsts saišu portāla latvija.lv izveidei un tā turpmākai uzturēšanai atvēlētie līdzekļi ir adekvāti tehnoloģiskajam risinājumam, kas nodrošina elektronisko pakalpojumu izmantošanai nepieciešamās augstās drošības prasības, kā arī tehniskās iespējas portāla tālākai attīstībai, uzskata Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele.
Viņa norāda, ka portāla tehniskais risinājums tā nākamajā attīstības posmā nodrošinās centralizētu piekļuvi elektroniskiem pakalpojumiem. "Ar portāla starpniecību nākamgad lietotāji varēs saņemt 25 dažādus e-pakalpojumus, tajā skaitā iesniegt pieteikumu pases saņemšanai, vēlēšanu iecirkņa maiņai, pieprasīt pašvaldības lēmuma norakstu, elektroniski deklarēt dzīvesvietu," uzsver Gudele. Ministre skaidro, ka valsts portālā e-parakstu varēs izmantot lietotāja autentifikācijai un dokumentu parakstīšanai.

Ministre atzinīgi novērtē faktu, ka pēc Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta veidotais valsts saišu portāls www.latvija.lv ir pamanīts, un tas piesaistījis gan lietotāju, gan plašsaziņas līdzekļu uzmanību.

"Lielā interese par portālu apliecina, ka elektroniskie informācijas līdzekļi Latvijā kļūst arvien populārāki un sabiedrība arvien vairāk vēlas izmantot to iespējas," atzīmē Gudele.

Ministre uzskata, ka ir pārprasts projekta mērķis. "Portāls nav tūrisma veicinātājs vai investīciju piesaistītājs, tas ir ceļvedis valsts mājaslapās," skaidro Gudele. Viņa uzsver, ka Latvijas tēla veidošana atstāta attiecīgo institūciju ziņā.

"Sekretariāta veidotais portāls atbilstīgi tā mērķim – nodrošināt centralizētu piekļuvi Latvijas valsts iestāžu un pašvaldību tīmekļa resursiem un elektroniskajiem pakalpojumiem – jau sākotnēji bija iecerēts un tika izveidots kā rīks, ar kura palīdzību orientēties valsts pārvaldes elektroniskā informācijā un elektroniskos pakalpojumos," skaidro ministre.

Šāda portāla nepieciešamību Gudele skaidro ar arvien pieaugošo informācijas apjomu.

Gudele cer, ka arī turpmāk portāls tiks aktīvi izmantots un lietotāji sniegs ierosinājumus tā pilnveidošanai, jo izmaiņu veikšana atbilstīgi lietotāju vēlmēm un vajadzībām nesagādās problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!