"Plašsaziņas līdzekļos sniegtā informācija par valsts pārvaldes iestāžu saišu un elektronisko pakalpojumu portāla izstrādes izmaksām nav korekta, un tā var maldināt sabiedrību," norāda īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele.
Vairākos plašsaziņas līdzekļos minēts, ka portāla izveide esot izmaksājusi vairāk nekā 182 tūkstošus latu.

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta (sekretariāts) speciālisti precizē, ka patlaban, kopš 3.augustā portāls sācis darbu, ir pabeigts tā izveides pirmais posms, kura izmaksas ir 88 tūkstoši latu.

Līdz šī gada beigām tiks pabeigts projekta otrais posms – portāla integrācija ar elektronisko pakalpojumu sniegšanai nepieciešamo infrastruktūru. Minēto summu – 182 tūkstošus latu – veido pirmā un otrā posma, kā arī sistēmas uzturēšanas pakalpojumu, ko saskaņā ar noslēgto līgumu projekta izstrādātājs nodrošinās trīs gadus, kopējās izmaksas.

Preses izdevumos arī izteikts pārmetums, ka plānotā iepirkuma summa sakrīt ar piedāvātā projekta summu. Jāpaskaidro, ka saskaņā ar Ministru kabineta 2004. gada 1. aprīļa noteikumiem Nr. 235, sagatavojot "Paziņojumu par lēmuma pieņemšanu" par konkursa uzvarētāju, paredzamajai kopējai līgumcenai ir jāsakrīt ar konkursa uzvarētāja piedāvāto līgumcenu, informē Īpašu uzdevumu ministra Elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā.

Ministres pārstāvji arī informē, ka 2006.gada 1.ceturksnī auditorsabiedrība "BK partneris" veica auditu, kas ietvēra arī visas iepirkuma procedūras un finanšu izlietojumu valsts portāla izveidei. Jūlijā Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, kas nodrošina Eiropas Savienības piešķirto līdzekļu drošu, efektīvu un caurskatāmu administrēšanu, izlases kārtībā veica iepirkumu procedūru auditu, tostarp tika auditēta arī atklātā konkursa "Latvijas valsts portāla izstrāde, ieviešana un uzturēšana" iepirkuma procedūra. Iepirkuma procedūru organizēšanā nevienā no auditiem netika konstatēti pārkāpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!