Rīgas domes Vides komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns kategoriski noliedz, ka topošā apstādījumu saglabāšanas koncepcija paredz aktīvas atpūtas zonas noteikšanu kapu teritorijā, informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
"Tas, ko mēs lasām un dzirdam plašsaziņas līdzekļos par sauļošanās iespējas paredzēšanu ebreju kapos, ir pilnīgs pārpratums", norāda Rīgas domes Vides komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns (LSDSP).

"Apstādījumu koncepcijas projekts piedāvā noteikt Rīgas dārziem un parkiem konkrētas funkcijas, tai skaitā arī sēdēšanu zālājos un sauļošanās iespējas. Taču koncepcijas projekts neparedz nevienas esošas kapu teritorijas pielāgošanu Rīgas dārzu un parku funkcijām, tajos nekad netiks plānotas tādas aktīvās atpūtas iespējas, kādas notiek parkos un dārzos", uzsver Vides komitejas priekšsēdētājs.

Īvāns norāda, ka pārpratums plašsaziņas līdzekļos, informējot sabiedrību par apstādījumu koncepcijas projektā paredzētajām sauļošanās vietām pilsētā radies tā iemesla dēļ, ka skaidrojums nav uzrakstīts pilnīgā formā – proti – koncepcijas projektā parku aktivitāšu pārskata tabulā ir nosaukts gadu desmitiem Rīgā eksistējošs parks Lomonosova ielā, kur kapi bijuši ļoti senā pagātnē.

Rīgas apstādījumu saglabāšanas koncepcijas sabiedriskā apspriešanas laikā saņemti vairāk nekā 200 rīdzinieku priekšlikumi, ne tikai par iespējām parkos atpūsties, bet arī par apstādījumu uzturēšanu, plānošanu un projektēšanu. Apstādījumu saglabāšanas koncepciju vēl vērtēs Vides komiteja un arī citas komitejas. Plānots, ka Rīgas dome lēmumu par koncepciju varētu pieņemt oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!