Klajā nākusi Rasmas Kārkliņas grāmata "Korupcija postkomunisma valstīs". Tajā apkopoti piecpadsmit gadu pētījumu rezultāti – Latvijas politisko procesu, kā arī citu Austrumeiropas valstu politisko pārmaiņu vērojumi, analīze un secinājumi, portālu "Delfi" informē apgāda "Valters un Rapa" pārstāvji.
Politoloģijas profesore Rasma Kārkliņa grāmatā aplūko korupcijas cēloņus, veidus un tā sekas Austrumeiropas reģionā. Autore sniedz jaunas atziņas gan korupcijas analīzē, gan arī praktiskus ieteikumus, kā mazināt to, sākot no korupcijas ikdienas attiecībās starp iedzīvotājiem un amatpersonām un beidzot ar "valsts sagrābšanu" politiskās elites līmenī.

Pētījuma uzmanības lokā ir arī jautājums par to, kādai ir jābūt sabiedrībai, kas maksimāli ierobežotu korupcijas iespējamību. Autore plaši pievēršas tam, ko parasti sabiedrībā saprot ar cīņu pret korupciju – pret korupciju tieši vērstām institūcijām, noteikumiem un procedūrām.

Rasma Kārkliņa ir Latvijas Universitātes profesoru padomes locekle, Latvijas Zinātņu Akadēmijas ārzemju locekle, Ilinoisas universitātes Čikāgā politikas zinātnes profesore, daudzu zinātnisku publikāciju un četru grāmatu autore. 2005. gadā pētījums ar nosaukumu "The System Made Me Do It: Corruption in Post-communist Societies" tika publicēts angļu valodā. Tā izdošana latviski nodrošina lasītājam saprotamu un kompetentu ceļvedi ar korupcijas apkarošanu saistītos jautājumos. Grāmatas tulkošanu no angļu valodas atbalstījusi ASV vēstniecība Latvijā. No angļu valodas tulkojusi Elizabete Pičukāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!