Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs iesniedzis prasību Hamburgas apgabaltiesā pret vācu laikrakstu "Frankfurter Allgemeine Zeitung" par nepatiesas informācijas atsaukšanu, informēja Ventspils domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.
Prasībā Lembergs lūdz tiesu uzdot laikrakstam "Frankfurter Allgemeine Zeitung" atsaukt minētā laikraksta 2005. gada 23. maija numurā rakstā "Ventspils oligarhs. Latvijas ostas pilsētas birģermeistars valda ar draudiem, naudu un solījumiem" publicēto nepatieso informāciju par Ventspils domes priekšsēdētāja darbību, publicējot atsaukumu laikrakstā "Frankfurter Allgemeine Zeitung", kā arī šī izdevuma mājas lapā internetā.

"Frankfurter Allgemeiner Zeitung" 2005. gada 23. maija numurā publicētajā rakstā Lembergs tika vainots pašvaldības uzņēmumu novešanā līdz bankrotam un to privatizēšanā, lielāka nekustamā īpašuma nodokļa noteikšanā saviem kritizētājiem, nevērīgā attieksmē pret 2006.gada janvārī orkāna izraisīto situāciju u.c. Tā kā nekas no iepriekš minētā neatbilst patiesībai, Lembergs izmantoja savas tiesības vērsties tiesā par nepatiesas informāciju atsaukšanu.

Iepriekš Lembergs jau ir uzvarējis trīs tiesas prāvās pret Latvijas Televīziju, kurās tiesa atzinusi, ka Latvijas Televīzijas ziņu dienests savos raidījumos pārraidījis nepatiesu informāciju, liekot LTV to atsaukt, informēja Dubļinska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!