Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki Terehovas muitas kontroles punktā glāba kāda jaundzimušā dzīvību pēc tam, kad mazulis bez dzīvības pazīmēm piedzima muitas kontroles punkta teritorijā, informēja VID.
Šī gada 3.oktobra vakarā no Krievijas puses Latvijas muitas teritoriju vieglajā automašīnā šķērsoja četri Rumānijas pilsoņi. Piebraucot pie muitas teritorijas barjeras, vienai no automašīnas pasažierēm sākās dzemdības. Nekavējoties tika izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība. Topošā māmiņa ar draudzeni no automašīnas paķēra segas un steidzās uz zālāju pie muitas kontroles punkta centrālās ēkas.

Pēc dzemdībām tika konstatēts, ka bērns neelpo. Divi VID darbinieki, nekavējoties veica atdzīvināšanas procedūras zīdainim. Apmēram pēc trim minūtēm jaundzimušajam parādījās dzīvības pazīmes un viņš pasauli, kā arī savu netradicionālo dzimšanas vietu ieraudzīja savām acīm.

Pēcāk mazulis un viņa māmiņa ar ātrās palīdzības automašīnu tika nogādāti Ludzas rajona slimnīcā. Trešdien gan māmiņa, gan piedzimušais puisītis jūtas gana stipri un veseli un ir izrakstīti no slimnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!