Valodnieki jau ceturto reizi aicina meklēt gada vārdu, nevārdu un spārnoto teicienu un pirmo reizi – gada savārstījumu, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.
Kategorijā "Gada vārds" ierindojams spilgtākais un trāpīgākais pēc latviešu valodas likumībām veidots vārds, kurš pirmo reizi izskanējis, kļuvis populārs vai popularitāti atguvis šogad.

Savukārt kategorijā "Gada nevārds" iekļaujams nejēdzīgākais darinājums vai nevajadzīgākais svešķermenis, kas valodā parādījies vai manāmi izplatījies šogad, vai arī jau pazīstams vārds, kas šajā gadā plaši lietots ar visneiederīgāk vai visnevajadzīgāk sagrozītu nozīmi.

Gada spārnotais teiciens ir spilgtākais vai dīvainākais teiciens, kas īpaši bieži lietots vai sevišķi pamanīts šogad, bet Gada savārstījums – nesakarīgākais vārdu virknējums, kas nopietni domātā tekstā dzirdēts vai lasīts 2006.gadā.

Sūtītājus pasākuma organizatori lūdz norādīt kur vārds vai teiciens dzirdēts, kādā publikācijā tas lasīts un kādā sakarībā lietots.

Ieteikumus 2006.gada vārdam, nevārdam, spārnotam teicienam un savārstījumam var iesūtīt līdz 15.janvārim, rakstot RLB Latviešu valodas attīstības kopai uz adresi Merķeļa ielā 13, Rīga, LV-1050 vai gadavards@inbox.lv

2006.gada vārds, nevārds, spārnotais teiciens un savārstījums tiks paziņoti īpašā preses konferencē 22. janvārī. Vērtētāji būs valodnieki no Rīgas Latviešu biedrības Latviešu valodas attīstības kopas, Latvijas Rakstnieku savienības un Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!