Latvijā dzīvojošie nepilsoņi turpmāk bez vīzām varēs ceļot uz Norvēģiju, Islandi un Eiropas Savienības dalībvalstīm, portālu "Delfi" informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diana Bogdanova.
Vīzas nepilsoņiem ceļošanai nebūs nepieciešamas no 19.janvāra. Jaunie noteikumu neattieksies vienīgi uz Lielbritāniju un Īriju, braucot uz šīm valstīm nepilsoņiem vīzas joprojām būs vajadzīgas.

Jaunā norma paredz automātiski atbrīvot no vīzas prasības personas, kurām nav nevienas valsts pilsonības, kuras pastāvīgi uzturas kādā no ES dalībvalstīm un viņām ir šīs dalībvalsts izdots ceļošanas dokuments.

Ārlietu ministrijas informācija liecina, ka Bolīvijas pilsoņiem ieceļošanai dalībvalstu teritorijā būs nepieciešama vīza. Izmaiņas skar arī ceļošanu uz Antigvu un Barbudu, Bahamu salām, Barbadosu, Maurīciju, Sentkitsu-Nevisu un Seišela salām. Tiks atcelta vīzas prasība šo valstu pilsoņiem ieceļošanai ES un attiecīgi noslēgti bezvīzu līgumi ar šīm valstīm visu ES dalībvalstu vārdā, informē Bogdanova.

Saskaņā ar regulas grozījumos noteikto šo valstu pilsoņi dalībvalstu teritorijā bez vīzas varēs ieceļot pēc tam, kad tiks noslēgti līgumi par vīzu režīma atcelšanu starp šīm valstīm un ES Komisiju, lai nodrošinātu paritāti bezvīzu ceļošanā.

Šobrīd Latvijas pilsoņi bez vīzas var ieceļot Maurīcijā un Seišelu salās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!