Pamatojoties uz divpusējām vienošanām, par apvienošanos politiskajā apvienībā izlēmušas partijas "Visu Latvijai", "Jaunie Demokrāti" un Pensionāru un senioru partija, portālu "Delfi" informēja "Visu Latvijai" priekšsēdētājs Raivis Dzintars.
Partiju paziņojumā pausts, ka "apzinoties latviskas un taisnīgas Latvijas veidošanu kā savu kopējo mērķi politikā, esam nolēmuši apvienot mūsu organizāciju spēkus kopīgam darbam un veidot politisko apvienību".

Politiskā apvienība paturēs "Visu Latvijai!" nosaukumu un sastāvēs no trīs partijām "Visu Latvijai!", "Jaunajiem Demokrātiem" un Senioru un pensionāru partijs. Partiju pārstāvji uzsver, ka iecerētā apvienība simboliski vienos trīs paaudzes. Bet "Visu Latvijai!" kā jaunākās paaudzes pārstāvju simbols, izvēlēts par apvienības nosaukumu.

Trīs partijas drīzumā plāno sākt kopīgu darbību, pievēršot uzmanību sabiedrībā sāpīgiem jautājumiem, nākt klājā ar likumdošanas iniciatīvu, uzmanīt valdības un Saeimas darbu, kā arī aktīvi strādāt jaunās organizācijas stiprināšanai.

Apvienības "Visu Latvijai!" pārstāvji uzskata, ka Saeimas vēlēšanās visas trīs partijas uzrādīja relatīvi labu rezultātu, ņemot vērā ierobežotos partiju finansiālos resursus.

Pašreiz trīs partijām kopā ir vairāk nekā 1500 biedri. Apvienība par savu uzdevumu izvirzījusi kļūt par spēcīgu nacionāli patriotisku alternatīvu esošajai valdībai.

Par partiju apvienošanos apvienībā vēl lems partijas "Visu Latvijai!" un "Jaunie Demokrāti" pilnsapulces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!