Autovadītājs, kurš 2003.gada vasarā, iereibis braucot pa Mūsas pludmali Bauskā, pārbrauca sievietei, kura pludmalē sauļojās, vērsies tiesā ap prasību par goda un cieņas aizskaršanu, jo uzskata, ka sieviete, minot viņa vārdu intervijās medijiem, ir aizskārusi viņa godu.
Vīrietim par sievietes sabraukšanu tika piespriests reāls cietumsods, viņš to pārsūdzēja, taču arī Augstākā tiesa pērn septembrī atstāja notiesājošo lēmumu nemainīgu. Savukārt pērn jūlijā notiesātais vīrietis iesniedzis tiesā prasību pret cietušo, jo uzskata, ka viņa aizskārusi viņa cieņu un godu, publiskojot informāciju par notikušo, pirmdien ziņo laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Sieviete, kura pēc negadījuma ilgi atveseļojusies gan fiziski, gan psiholoģiski par iesniegto prasību bijusi pārsteigta. Viņa stāstījusi, ka vīrietis viņai nekad neesot atvainojies un nav nožēlojis izdarīto.

Apsūdzība balstās uz to, ka pēc notikuma sieviete vairākiem medijiem stāstījusi par savu nelaimi, nosaucot arī vainīgā vārdu. Sieviete skaidrojusi, ka pirms tiesas sprieduma nav saukusi vīrieša vārdu, bet pēc sprieduma pasludināšanas uzskatījusi, ka sabiedrībai ir jāzina par šādiem gadījumiem.

"Upes krastā – sauļošanās un peldēšanās vietā –, kur nu nekādi nevajadzētu braukt automašīnām, viņš to darīja, turklāt būdams alkohola reibumā," teikusi sieviete.

Jauneklis uzskata, ka sieviete nodarījusi būtisku kaitējumu, atklājot plašsaziņas līdzekļiem viņa vārdu un uzvārdu – tas varot ietekmēt viņa dzīvi arī pēc soda izciešanas. Kā kompensāciju par to viņš vēlas piedzīt 5000 latu.

Pagaidām lietas izskatīšana nav sākta – tā jau trīs reizes atlikta, un visās no tām šķērslis bijis pats apsūdzības uzturētājs: te viņš vēlējies panākt vienošanos, te nav noformulējis apsūdzību, te pietrūkst kādu materiālu, informē Bauskas tiesa. Tagad lietu paredzēts skatīt 29.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!