Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzskata, ka Lemberga aizturēšana rada "ļoti smagas konsekvences" saistībā ne tikai ar viņu pašu, bet arī ar to, ka viņa pārstāvētajai partijai "Latvijai un Ventspilij" ir divi deputāti Saeimā, savukārt pats Lembergs regulāri apmeklē koalīcijas partijas padomes sēdes.
"Tas, protams, rada ļoti smagas konsekvences," sacīja Vīķe – Freiberga, komentējot ziņas par Lemberga aizturēšanu. Viņa norādīja, ka šis jautājums trešdien pārrunāts ar premjeru Aigaru Kalvīti.

Kalvītis žurnālistiem uzsvēra, ka mēs dzīvojam tiesiskā valstī un tiesa noskaidros Lemberga iespējamu vainu.

Uz jautājumu, vai pēc notikušā netiks izvērtēta sadarbība ar Zaļo un Zemnieku savienību, kas izvirzīja Lembergu premjera amatam, Kalvītis pauda, ka nevēlas "šo jautājumu kolektīvi skatīt", taču "protams, ja šī situācija ir nopietna Lembergs nevarēs piedalīties koalīcijas padomes sēdēs".

Jau ziņots, ka trešdien Lembergs aizturēts, ne prokuratūra, ne KNAB pagaidām to nekomentē. Lembergam izvirzītas divas apsūdzības – tā dēvētajā Ventspils amatpersonu lietā par naudas atmazgāšanu un tā dēvētajā "Grīnbergu lietā" par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!