Viena no pasaulē lielākajām interneta kompānijām "Google" tuvākajā laikā plāno atvērt pārstāvniecību Latvijā.
Par to paziņojis "Google Scandinavia" pārstāvis Tomas Norgārds.

Pēc Norgārda teiktā, "Google" mērķis ir izveidot uzņēmumu specifisko seju ikvienā pasaules valstī, un Baltijas valstis ir attīstības prioritāšu saraksta galvgalī. Uzņēmuma lēmuma nopietnību apstiprina tas, ka "Google" jau tagad ir pieejams daudzās pasaules valodās un lokālo biroju izveidošana ir likumsakarīga, raksta laikraksta "Diena" portāls "ldiena.lv".

Patlaban nav zināms, kad tieši "Google" Latvijas birojs sāks savu darbu, taču lēmums noteikti tiks pieņemts vistuvākajā laikā, portālam sacījis kompānijas pārstāvis.

Kā ziņo "ldiena.lv", "Google" sākotnēji tika izveidota kā interneta meklēšanas sistēma, taču pēdējos gados tā jau ir paplašinājusi savu darbību drukāto mediju, video, mobilo sakaru un televīzijas reklāmu tirgū. Pirms sešiem mēnešiem kompānija par 1,65 miljardiem dolāru (861 miljonu latu) nopirka video failu apmaiņas mājaslapu "YouTube".

Kā ziņots, pagājušajā gadā "Google" tīrā peļņa palielinājās vairāk nekā divas reizes - līdz 3,1 miljardam dolāru (1,6 miljardiem latu), salīdzinot ar 1,5 miljardiem dolāru (783 miljoniem latu) 2005.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!