Tautas partija (TP) piektdien konferencē, aizklāti balsojot, Valsts prezidenta amatam izvirzīja premjera biroja vadītāju, bijušo Latvijas vēstnieku ASV Māri Riekstiņu. Viņš patlaban ir otrs oficiāli nosauktais kandidāts 7.jūnijā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām.
Premjera Aigara Kalvīša (TP) padomnieks Arno Pjatkins portālu "Delfi" informēja, ka TP konferencē Valsts prezidenta amatam izvirzīts Riekstiņš, partija konsultēsies ar Saeimas frakcijām par atbalstu viņam.

Par Riekstiņu TP konferencē balsojuši 68 partijas biedri, bet par otru kandidātu - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Aigaru Štokenbergu - 30 .

Jau vēstīts, ka TP sākotnēji bija trīs kandidāti šim amatam, taču ārlietu ministrs Artis Pabriks šonedēļ paziņoja, ka atsakās no iespējas tikt izvirzītam šim amatam. Pabriks savu lēmumu pamatoja ar neskaidro Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību, atbalsta trūkumu Saeimas opozīcijā, kā arī vēlmi turpināt iesāktos darbus Ārlietu ministrijā.

Riekstiņš patlaban ir otrs oficiāli nosauktais kandidāts Valsts prezidenta amatam. Partija "Jaunais laiks" jau pērn šim amatam izvirzīja Sandru Kalnieti, savukārt citas partijas pagaidām šim amatam izvirzījušas vairākas kandidatūras, nevienu konkrēti nenosaucot.

Politiķi pieļauj, ka partijas pirmajā kārtā nespēs vienoties par atbalstu kādai konkrētai kandidatūrai, tādēļ, iespējams, īstie Valsts prezidenta amata kandidāti varētu parādīties otrā vai trešā valsts prezidenta vēlēšanu kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!