Otrdien Doma laukumā bija pulcējušies aptuveni tūkstotis cilvēku, kuri spītējot lietum, pauda atbalstu Igaunijai, kura pēdējā laikā saņēmusi vairākkārtējus Krievijas pārmetumus par bronzas kareivja pieminekļa pārvietošanu un draudus par diplomātisko attiecību pārtraukšanu.
Foto galerija
Doma laukumā bija pulcējušies galvenokārt vecāka gadu gājuma cilvēki, kā arī jaunieši, kuri turot Baltijas valstu karogus veidoja simbolisku Baltijas ceļu. Doma laukumā pulcējušos vidū bija vairāki partijas "Jaunais laiks" un partijas "Visu Latvijai!" līderi, bija manāmi arī Nacionālo partizānu apvienības pārstāvji.

Pulcēšanās laikā pasākuma organizatori aicināja cilvēkus sadoties rokās un veidot simbolisku Baltijas ceļu. Pasākuma dalībniekiem pateicību par atbalstu Igaunijai izteica arī šīs valsts vēstnieks Latvijā Jāks Jērītis, bet hokejists Artūrs Irbe pateicās atnākušajiem par to, ka viņiem nav vienalga, kas notiek Igaunijā un Latvijā.

Doma laukumā pasākuma dalībnieki uzturējās aptuveni pusstundu, bet tad, dziedot dziesmas, gājienā devās uz Brīvības pieminekli, kur notika ziedu nolikšana un Latvijas himnas dziedāšana.

Jau vēstīts, ka aprīļa beigās Tallinā izcēlās plaši nemieri, kuros piedalījās tūkstošiem Igaunijas krievvalodīgo iedzīvotāju, kas protestēja pret Bronzas kareivja pārvietošanu. Grautiņu laikā vairāk nekā 700 iedzīvotāju tika aizturēti, viens Krievijas pilsonis gāja bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!