Latvijas karavīri Irākā ir izpildījuši tiem uzticēto misiju, šodien Irākā, Divānijas bāzē apmeklējot Latvijas kontingenta karavīrus, secināja aizsardzības ministrs Atis Slakteris (TP).
"Esmu gandarīts par to, ka Latvijas kontingenta dalība rotas sastāvā starptautiskajā operācijā Irākā tuvojas noslēgumam: esam izpildījuši mums uzticēto misiju," sacīja Slakteris, atzīmējot, ka Latvijas spēki arī turpmāk paliks kopā ar sabiedrotajiem Irākā, pildot jaunus uzdevumus.

Slakteris pateicās karavīriem par paveikto, uzsverot, ka viņu dienests Irākā rit sarežģītos un bīstamos apstākļos. Ministrs atzīmēja, ka Latvijas karavīri Irākā veic savus pienākumus profesionāli un pašaizliedzīgi, informēja Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļas vadītājs Kaspars Odiņš.

Ministrs arī pasniedza karavīriem rupjmaizi un citas dāvanas.

Šodien Slakteris tikās ar Daudznacionālās divīzijas komandiera vietnieku brigādes ģenerāli Zdislavu Antčaku. Pēc tikšanās Antčaks pasniedza Latvijas kontingenta karavīriem Daudznacionālās divīzijas apbalvojumus.

Vakar Bagdādē vizītes laikā Slakteris tikās ar Irākas aizsardzības ministru Abdulu Kaderu, ASV vēstnieku Irākā Raienu Krokeru un ANO misijas Irākā vadību.

Rīt aizsardzības ministram paredzētas tikšanās ar Daudznacionālo spēku un Daudznacionālā korpusa vadību, lai apspriestu jautājumus, kuri saistīti ar Latvijas kontingenta samazināšanu Irākā.

Latvija starptautiskajā operācijā Irākā piedalās kopš 2003.gada 1.maija. Latvijas kontingents Irākā ir pārstāvēts ar 126 karavīriem, kas galvenokārt pilda ātrās reaģēšanas un patrulēšanas uzdevumus, kā arī nodrošina štāba darbu un atbild par nacionālās apgādes jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!