Ar Ministru prezidenta Aigara Kalvīša rīkojumu tiek izveidota darba grupa, kas vērtēs iespējas finansēt partijas no valsts budžeta.
Starpinstitūciju darba grupa izveidota, "lai nodrošinātu Korupcijas novēršanas un apkarošanas valsts programmas noteikto uzdevumu izpildi un izvērtētu iespējas finansēt politiskās partijas no valsts budžeta līdzekļiem, kā arī izstrādātu attiecīgu politikas plānošanas dokumenta projektu", teikts premjera rīkojumā.

Dokumenta projektu darba grupai jāsagatavo un jāiesniedz valdībai līdz 28.decembrim.

Darba grupu vadīs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieks Alvis Vilks, darba grupā strādās arī politologs Jānis Ikstens, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas pārstāvis Artis Kampars, KNAB, "Delnas", Tieslietu ministrijas, Valsts Kancelejas un Finanšu ministrijas pārstāvji. Darba grupas vadītājs, ja nepieciešams, var pieaicināt attiecīgus speciālistus un ekspertus.

Jau ziņots, ka martā Saeima konceptuāli atbalstīja politisko organizāciju finansēšanas likuma grozījumus, kas paredz atteikties no priekšvēlēšanu izdevumu griestiem, atceļot normu, ka partiju priekšvēlēšanu izdevumi nedrīkst pārsniegt 20 santīmus uz vienu vēlētāju.

Grozījumi paredz, ka uz tā dēvētajām trešajām personām attiektos tādi paši ierobežojumi kā uz pārējiem partiju ziedotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!