Rīgas dome otrdien nolēmusi slēgt līgumu ar akciju sabiedrību "Dienvidu tilts" par Daugavas Dienvidu tilta labā krasta pieeju projektēšanu un būvniecību, kas kopumā izmaksās aptuveni 313,4 miljonus latu.
Dome pilnvarojusi Satiksmes departamenta direktoru Ivaru Zarumbu parakstīt šo līgumu, kā arī parakstīt grozījumus šajā punktā minētajā līgumā, ja tas nerada papildu finanšu saistības Rīgas pilsētas pašvaldībai.

Tāpat dome pilnvaroja Finanšu departamenta direktoru Kārli Kavacu parakstīt līguma izpildei nepieciešamos, ar finansējuma nodrošināšanu saistītos līgumus, kuri tiks slēgti ar banku "Deutsche Bank AG" un akciju sabiedrību "Dienvidu tilts". Līgumu saistību izpildei nepieciešamie līdzekļi jāparedz Rīgas pilsētas pašvaldības turpmāko gadu budžetos.

Jau ziņots, ka pēc opozīcijas aprēķiniem, kredītprocentos pašvaldībai ik mēnesi būs jāmaksā 1,7 miljoni latu, bet kādreiz par 85,12 miljoniem latu solītā tilta izmaksas, iespējams, pārsniegs pusmiljardu latu.

Satiksmes departamenta (SD) atklātajā konkursā līgumcena noteikta 313,4 miljoni latu: 170,3 miljoni latu – projektēšanas un būvniecības izmaksas, 143,2 miljoni latu – maksājumi par finansējuma piesaisti, informēja SD preses sekretāre Ieva Prauliņa.

Būvniecības izmaksās iekļauts inflācijas koeficients 14,3%, kas aprēķināts, ņemot vērā vidējo inflācijas pieaugumu transporta objektu būvniecībā pēdējos trīs gados. Šos kredītprocentus domei vajadzēs atmaksāt 20 gados.

Tilta trešajai kārtai paredzamais finansējums it kā nav tik liels – 25,52 miljoni latu, taču arī tam nāks klāt inflācijas ietekme un kredītprocenti. Prauliņa sacījusi, ka precīzākas izmaksas būs zināmas tikai pēc tehniskā projekta izstrādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!