Pret personām, kuras mēģinās veikt provokācijas pret jaunievēlēto Valsts prezidentu Valdi Zatleru, tiks vērsti bargi sodi, telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" trešdien uzsvēra Ministru prezidents Aigars Kalvītis.
Kalvītis neizslēdz iespēju, lai aizkavētu Zatlera zvēresta nodošanu, pret jauno prezidentu var tikt vērstas dažādas provokācijas.

Premjers raidījumā pieļāva, ka dažādi politiskie spēki var mēģināt ar dažādām metodēm atlikt Zatlera zvēresta nodošanu. "Praksē jau ir bijuši gadījumi, kad pret kādu personu ierosina kriminālprocesu, kurš beigās tiek izbeigts," raidījumā sacīja Kalvītis. Premjers pārliecināts, ka arī ar publikācijām masu medijos var notikt mēģinājumi atlikt Zatlera zvēresta nodošanu.

"Līdz ar Zatlera nomelnošanu, tiek nomelnota visa valsts," raidījumā stingri uzsvēra premjers. Kalvītis norādīja, "tiem, kas ar to nodarbojas, jāsaprot, ka pašiem vajadzēs to visu notīrīt un nomazgāt."

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka jaunievēlētais Valsts prezidents zvērestu nodos 8.jūlijā. Pēc zvēresta nodošanas stāsies spēkā jaunā prezidenta pilnvaras uz četriem gadiem.

Pašreizējās prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas pilnvaras beidzas naktī no 7. uz 8.jūliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!