Ar aktīvu darbošanos "Tele2 Baltic Beach Party" festivāla teritorijā Liepājā sevi pieteica jauns interneta resurss "DELFI foto", kurā jebkuram Latvijas interneta lietotājam iespējams publiskot un uzglabāt fotoattēlus, vērtēt un komentēt citu publicētās bildes, kā arī izmantot vēl vairākus pakalpojumus.

Divu dienu laikā "Tele2 Baltic Beach Party" apmeklētājiem "DELFI foto" teltī bija iespējams augšuplādēt savas fotogrāfijas, kas tapušas pasākuma laikā. Interesentiem bija iespējams iepazīties ar to, kā darbojas "DELFI foto", un kādus pakalpojumus šis produkts piedāvā. Savukārt uz ekrāniem telts iekšpusē un pie tās bija iespējams slīdrādē noskatīties jaunizveidotos festivāla dalībnieku bilžu albumus.

Fotoalbumu kategorijā "Tele2 Baltic Beach Party" divu dienu laikā tika izveidoti vairāk nekā 80 albumi, tā ir pieejama "DELFI foto" arī pēc festivāla, un vairāki festivāla apmeklētāji turpina reģistrēties un pievienot savus albumus.

Kopā ar "DELFI foto" izveidošanu portāls "Delfi" ievieš arī globālo lietotāja kontu (DelfiID). Turpmāk lietotājiem būs iespējams reģistrēties "Delfi" sistēmā, automātiski saņemot pieeju "DELFI foto" pakalpojumiem un bezmaksas e-pasta pastkastīti. Nākotnē DelfiID reģistrēto lietotāju iespējas izmantot dažādus pakalpojumus paplašināsies.

Reģistrējoties "DELFI foto", tā lietotājam ir iespējams izveidot savus fotoalbumus, izmantojot vienu no trim iespējām – vai nu publiskojot tos visiem lietotājiem, vai tikai draugu lokam (veidojot interešu grupu, vai aizsargājot albumu ar paroli), vai izmantot šo pakalpojumu tikai kā fotoalbumu uzglabāšanu privātos nolūkos – pēdējā gadījumā albumu var aplūkot tikai tā "īpašnieks".

Albumus var rediģēt, papildināt, iespējama fotogrāfiju vērtēšana, komentēšana, atslēgas vārdu norādīšana un citi pakalpojumi. Publiski pieejamos fotoalbumus var aplūkot arī, nereģistrējoties kā "DELFI foto" lietotājs.

Katrs lietotājs saņem 1 Gb vietu uz servera. Tās pietiek 500-2000 fotoattēlu glabāšanai (atkarībā no failu izmēriem).

Savukārt portāla "Delfi" redakcija jaunās iespējas izmantos, lai sniegtu ērtākas, operatīvākas un kvalitatīvākas ilustrācijas "Delfi" ziņām, veidotu albumus no notikumu vietām, kā arī dažādu konkursu rīkošanai.

'Aculiecinieka' konkurss

Jau pašlaik, neilgi pēc "DELFI foto" izveidošanas, jebkuram portāla "Delfi" lasītājam ir iespējams piedalīties konkursā un cīnīties par ikmēneša balvu – dāvanu karti izklaides centrā "Go Planet" 50 latu apjomā. "DELFI foto" ir izveidota īpaša albumu kategorija "Reportāžas".

Jau vairāk nekā mēnesi portālā "Delfi" darbojas jaunā rakstu sadaļa "Aculiecinieks", kas, spriežot pēc apmeklējuma statistikas, iemantojusi necerēti lielu lasītāju interesi. Ja esat kļuvis par tāda notikuma aculiecinieku, kas var izrādīties interesants ne tikai jums un jūsu draugiem, bet arī tūkstošiem citu, un jums izdevies uzņemt kaut vienu šī notikuma fotoattēlu, sūtiet mums bildi un mēs to publicēsim ziņu sadaļā "Aculiecinieks". Ja jūs iesūtīsiet veselu bilžu galeriju no kāda notikuma – tā tiks publicēta "DELFI foto" albumu kategorijā "Reportāžas".

Tātad, pie balvas jūs varat tikt divējādi – vai nu iesūtot bildes "Aculieciniekam", vai reģistrējoties kā "DELFI foto" lietotājs, un pievienojot pats savus albumus kategorijā "Reportāžas". "Delfi" redaktori regulāri sekos līdzi jaunumiem šajā kategorijā un labākās bildes ievietos arī ziņu portālā.

Uzmanību!

Tiem "Delfi" apmeklētājiem, kuriem ir "Delfi" e-pasta adrese, kas beidzas vai nu ar @delfi.lv vai navigator.lv, reģistrācija "DELFI foto" ir vienkārša. Jums tikai jāievada sava adrese kā lietotāja vārds un esošā e-pasta parole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!