Valsts prezidents Valdis Zatlers piektdien, tiekoties ar Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) prezidentu Kirsanu Iljumžinovu, atzina, ka jāapsver iespēja Latvijas skolās ieviest šaha mācību stundas.
Valsts prezidenta preses dienestā portālu "Delfi" informēja, ka tikšanās laikā FIDE prezidents paudis viedokli, ka šaha mācības ieviešana skolās ir ļoti atbalstāms process un tas veicina skolēnu interesi par mācībām un koncentrēšanās spējas, ko Zatlers ar interesi uzklausīja un atzina par ļoti vērtīgu un apsveramu ideju.

Tikšanās laikā Valsts prezidents piekrita FIDE prezidenta viedoklim, ka šahs ir veids, kā disciplinēt prātu un domāšanu.

Iljumžinovs uzsvēra, ka šahs ir sports, ar kuru pasaulē nodarbojas 600 miljoni spēlētāju, tādēļ ikvienai valstij ir nozīmīgi būt par vietu, kur notiek Šaha olimpiāde. Līdz šim, Latvijai pretendējot uz šādu iespēju, ir bijusi ļoti spēcīga konkurence, un tas nav izdevies. Tomēr viņš atzina, ka Latvijā ir dziļas šaha tradīcijas, skolas un arī savs pasaules čempions Mihails Tāls.

FIDE prezidents novēlēja veiksmi konkursā par 2012. gada Šaha olimpiādes rīkošanu. Arī Valsts prezidents Zatlers izteica atbalstu šāda pasākuma rīkošanai Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!