Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC) ierosina 3.augustā Latvijā atzīmēt Pilsoņu dienu, jo šajā dienā 1995.gadā naturalizācijas kārtā pilsonību ieguvuši pirmie 103 cilvēki.
"Pilsoņu dienas ieviešana veicinātu patriotisma jūtas pilsoņos un veidotu sabiedrības ciešāku piederības sajūtu Latvijas valstij," uzskata Kastēns.

Ministrs uzsver, ka katru gadu Pilsoņu dienā, piemēram, 15 sabiedriski aktīviem jaunajiem pilsoņiem varētu piešķirt Goda rakstu, kā arī rīkot pasākumus, kas valsts pilsoņiem radītu saliedētības un patriotisma sajūtu. Iespējams, ka šādas dienas atzīmēšana un Goda rakstu piešķiršana motivētu gados jaunos nepilsoņus pieteikties uz pilsonību.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts sadarbībā ar Naturalizācijas pārvaldi ir gatavs uzņemties Pilsoņu dienas pasākumu organizēšanu un Goda rakstu piešķiršanu.

Latvijas kaimiņvalstī – Igaunijā atzīmē Pilsoņu dienu jau kopš 1998. gada. To atzīmē 26.novembrī. Izvēlētais svinību datums ir diena, kad 1918.gadā pieņemts pirmais Igaunijas Pilsonības likums. Katru gadu Igaunijas Pilsoņu dienai ir savs moto un tās ietvaros tiek piešķirtas goda zīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!