Sestdien Esplanādē pie Barklaja de Tolli pieminekļa notika mītiņš Rīgas domes aizliegtā "Krievu marša" atbalstam. Tajā piedalījās aptuveni 150 cilvēki.
Pasākuma dalībnieki turēja plakātus ar tādiem lozungiem kā "Krievi nepadodas!", "Slava krievu tautai!", "Pilsonību visiem!" un citiem saukļiem, kas aicina cīnīties par krievu tautas tiesībām.

Sapulci organizēja Latvijas nacionāl-demokrātiskā partija (LNDP) un Latvijas krievu savienība "Dzimtene".

LNDP līderis Jevgēnijs Osipovs, uzstājoties mītiņā, paziņoja, ka pretēji brīdinājumiem, ka pasākums izraisīs sadursmes starp latviešiem un krieviem, pie Barklaja de Tolli pieminekļa sapulcējušies kopīgi ar latviešu patriotiem protestē pret valdošo režīmu.

Atgādinām, ka Rīgas domes Publisko pasākumu rīkošanas iesniegumu izskatīšanas komisija, saskaņā ar Drošības policijas (DP) ieteikumiem, 31. augustā nolēma neatļaut rīkot organizācijas LNDP un biedrības "Dzimtene" ("Rodina") plānoto gājienu "Krievu maršs".

DP norādīja, ka "Krievu marša" organizēšanā iesaistīto personu līdzšinējās aktivitātes liecina, ka pasākuma laikā varētu notikt etnisko neiecietību propagandējošu ideju popularizēšana un apzināti varētu tikt veicināta dažādu etnisko piederību pārstāvošu iedzīvotāju grupu konfrontācija, neizslēdzot pat pretlikumīgas aktivitātes.

7. septembrī Latvijas Krievu jaunatnes asociācija Rīgas domē iesniedza paziņojumu par sapulces rīkošanu. Iesniegums pieņemts, jo izmantota likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" norma par īpašiem gadījumiem, ja tiek nokavēts iesniegšanas termiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!