Lai arī patlaban iespējamie pārkāpumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir atzīti par slepeniem, valsts kontroliere Inguna Sudraba atzīst, ka līdzīgā situācijā - par tādiem pašiem pārkāpumiem pašas pakļautajā iestādē vainīgo personu nesodītu ar atstādināšanu no amata, kā to izdarījis premjers Aigars Kalvītis, atstādinot KNAB vadītāju Alekseju Loskutovu.
Sudraba otrdien intervijā Latvijas Radio atzina: "ja manā institūcijā būtu tāda situācija vai ja manā pakļautībā tā būtu – es tā nerīkotos."

Sudraba skaidroja, ka revīzija KNAB tika veikta pārbaudes ietvaros, kas tiek veikta par visām ministrijām un par pārbaudē konstatēto tika informēts KNAB. To gan Latvijas radio otrdien noliedza KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe, kas uzsvēra, ka patlaban notiek politiska izrēķināšanās ar KNAB, par piesegu izmantojot jautājuma slepenību.

Jau vēstīts, ka premjers pirmdien atstādināja Loskutovu no amata uz izmeklēšanas laiku pēc Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā 2006.gadā. Detalizētākas ziņas par pārkāpumu būtību netiek sniegtas, jo operatīvo līdzekļu izlietojums ir slepena informācija. Pēc Kalvīša teiktā, šādi pārkāpumi KNAB bijuši vairāku gadu garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!