Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbinieks Edgars Gulbis, atrodoties apcietinājumā, ir spīdzināts un sazāļots, savā iesniegumā iekšlietu ministram apgalvo Gulbja civilsieva.
Gulbis apcietinājumā atradās no 23. augusta līdz 20. septembrim. Pēc atbrīvošanas viņa veselības stāvoklis esot bijis kritisks un viņa sievai ir radies iespaids, ka Gulbi ir situši un sazāļojuši, teikts iesniegumā. Tāpēc sieva nogādāja Gulbi Militārās medicīnas centrā, no kurienes viņu pārveda uz Gaiļezera slimnīcas Toksikoloģijas nodaļu.

Pēc civilsievas paustā, Militārās medicīnas centrā Gulbis nepārtraukti atkārtojis "Lūdzu nesitiet un atkal nešpricējiet, es neesmu vainīgs", kā arī pastāvīgi raudājis.

Vēlāk savai civilsievai viņš pastāstījis, ka viņam ar varu iebarotas kaut kādas tabletes. Viņu esot pakļāvuši arī psiholoģiskai iespaidošanai, pēc kuras Gulbis mēģinājis izlekt pa piektā stāva logu. Tāpat viņu esot situši ar steku un draudējuši izrēķināties ar viņa ģimeni, tāpēc Gulbis bija spiests pakļauties pratinātāju prasībām un atzīties noziegumos, ko viņš nav pastrādājis, tas ir, automašīnas zādzībā un dedzināšanas mēģinājumā.

Pēc atbrīvošanas no apcietinājumu pie Gulbja esot ieradies kāds ONAP (Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde) darbinieks un brīdinājis nemainīt liecības, pretējā gadījumā draudot "iegāzt [Gulbi] pēc pilnas programmas". Pēc šī notikuma Gulbis pastāstījis civilsievai, ka arī apcietinājumā viņam ir teikts, ka dzīvam viņam tāpat nepalikt.

Gulbis tiek turēts aizdomās par Vaškeviča automašīnas dedzināšanas mēģinājumu un automašīnas zādzību pagājušā gada jūnijā.

Vaškeviča automašīna tika aizdedzināta pērn jūnijā pie Muitas kriminālpārvaldes ēkas Eksporta ielā, tomēr kopumā ir vismaz pieci kriminālprocesi, kas ierosināti saistībā ar iespējamo Vaškeviča apdraudējumu, tostarp par slepkavības mēģinājumu, šā gada 21.maijā uzspridzinot viņa izmantoto automašīnu "Subaru Impreza".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!