Strīdā ar policistu par nevietā novietotu automašīnu, kāds šoferis nokritis pa kāpnēm un smagi savainojies, trešdien raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta avīze".
"Bez ceturkšņa piecos pēcpusdienā, 3.oktobrī, biju savu "SAAB" markas automašīnu novietojis Kalniņā ielā uz gājēju ietves, lai no tā izkrautu prožektorus un ienestu ēkā, kur notika monoizrāžu festivāls Zvaigzne 2007. Auto netraucēja ne satiksmei, ne gājējiem, bija ieslēgtas avārijas gaismas," laikrakstam stāstīja šoferis Andris Siks.

Policists, par it kā nepareizā vietā novietotu automašīnu, sastādījis protokolu, savukārt Siks mēģinājis pret to iebilsts. Kad policists mēģināja braukt prom, vīrietis viņu mēģināja aizturēt. Tanī brīdī policists izkāpis no mašīnas un sācis grūstīties. "Pirmais uzbruka viņš, ar vārdiem: "Tev būs sūdi!" Viņam izkrita pildspalvas, es pieliecos, lai tās paceltu, bet viņš mani nogrūda pa kāpnītēm blakus esošajā puspagrabā," laikrakstam stāsta cietušais. Kritiena brīdī vīrietis pieķēries policista drēbēm, un ieplēsa lietusmēteli.

Kritienā viņš guvis savainojumu un vairākus zilumus uz pleciem un elkoņiem, turklāt viņam pazudis mobilais telefons un atslēgas.

Pēc incidenta policists iesaucis kolēģus un šoferis nogādāts Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) iecirknī. Lai gan policisti konstatējuši, ka vīrietim ir miesas bojājumi, nekādas pārbaudes viņam nav veiktas. Savukārt Sika ģimenes ārsts vīrietim izsniedza slimības lapu.

Valsts policijas RGPP preses sekretārs Aigars Bērziņš laikrakstam apstiprināja, ka pēc notikušā uzsākts kriminālprocess par miesas bojājumu nodarīšanu. Savukārt Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību sekretāre Inese Tīmane notikušo raksturoja kā saniknota autovadītāja uzbrukumu ceļu policistam, kā rezultātā saplēsts tā formas tērps.

Pret Siku ierosināta administratīvā lieta par pretošanos policistam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!