Premjers Aigars Kalvītis ir pārliecināts, ka līdz šim viņa vadītā valdība nav pārkāpusi to sarkano līniju, kas var izraisīt nopietnu sabiedrības neapmierinātību, bet iepriekšējās protesta akcijas uzskata par politisko pretinieku pretdarbību.
"Tā ir politiskā cīņa, politika ir spēle, kur katram ir sava loma," pagājušajā ceturtdienā notikušo piketu raksturoja Kalvītis . Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina, ka pikets apliecināja, ka kāda sabiedrības daļas neapmierinātība, taču aicināja paskatīties, "kā tas tika organizēts", jo viņaprāt, tā ir pret viņu vērsta politiskā pretdarbība. Viņš pauda, ka valdība, gan veidojot nākamā gada valsts budžeta projektu, gan turoties pie principiāliem tiesiskiem lēmumiem, nav pārkāpusi to sarkanu līniju, kas ir neapmierinātības robeža. Piketā bija vairāku interešu sakritība, tas bija nepatīkami, atzina Kalvītis.

Viņš klāstīja, ka, lai atrisinātu situāciju, viņš ir smagi strādājis, naktīs guļot tikai četras stundas.

Kalvītis kārtējo reizi uzsvēra, ka šobrīd Latvijai ir svarīgākais stabilizēt ekonomiku, taču noliedza, ka valstī būtu ekonomiskā krīze, atgādinot, ka krīze bijusi 1995.gadā un 1998.gadā, kad ekonomika bija apstājusies. "Šobrīd nav nevienas krīzes pazīmes, budžets pildās labāk nekā prognozēts," sacīja premjers. "Valdībai ir tikai viens instruments, lai nenonāktu līdz krīzei – neļaut tērēt vairāk, nekā mums ir."

Premjers arī pauda, ka gadījumā, ja šo budžetu neapstiprina, viņš neapskauž nākamo valdību, kurai būs jāveido budžets no jauna, jo tas būšot ļoti smags darbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!