Ja saglabāsies pašreizējie dalībnieku skaita pieauguma tempi, iespējams, ka projekts "Pasaules siena" varētu netikt īstenots.
Saskaņā ar projekta mājaslapā pieejamo informāciju, kopš 2007. gada 19. aprīļa, kad tika uzsākta parakstu pieņemšana, vēlmi iemūžināt savu vārdu uz tā dēvētās "Pasaules sienas" izrādījuši 4 748 cilvēki.

Ieņēmumi par reģistrācijām sastāda 22 352 latus, no kuriem uz minēto depozīta kontu pārskaitīti 10 835. Tiesa, jau kopš maija projekta izdevumi pārsniedz ieņēmumus un to kopējā summa, neskaitot pārskaitījumus uz depozīta kontu, ir 23 233 lati. Tā rezultātā radušies zaudējumi tiek kompensēti ar īpašnieku līdzekļu ieguldījumu, portālam "Delfi" paskaidroja SIA "Wall of the World" valdes loceklis Ansis Līpenītis.

Projekta organizatori ir apsolījuši, ka viss projektā iemaksātās naudas atlikums tiks ziedots labdarībai, nododot to organizācijai "Sarkanais krusts", ja trīs gadu laikā no projekta atklāšanas dienas dalībai projektā nav reģistrējušies divi miljoni cilvēku, un tādēļ netiek uzsākta parka būvniecība.

Līdz tam saņemtā nauda, atskaitot tekošās izmaksas aptuveni 50% apmērā, tiks uzkrāta Latvijas "Sarkanā krusta" pārraudzībā esošā depozīta kontā. Tekošās izmaksas sastāda mārketinga, administratīvās, būves tehniskie rasējumi un būvniecības saskaņošanas un nodokļu izmaksas. To pamatotību un samērīgumu, pēc izmaksu plāna analīzes ir apliecinājis Latvijas "Sarkanais krusts".

Jau ziņots, ka projekta ietvaros paredzēts uzbūvēt 47 hektārus lielu parku, kurā atradīsies 272 granīta sienas, klātas ar granītā iegravētiem 65 miljoniem pasaules iedzīvotāju personas datiem. Tas ir privātas sabiedrības projekts, kuru atbalsta un partneru statusā ir vairākas starptautiskas organizācijas un kompānijas, tajā skaitā Sarkanais Krusts, Sorainen Law Office, Mediaparks, u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!