Svētdien, 18. novembrī Rīgas Doma baznīcā noticis ar Alekseja Ļedjajeva vadīto draudzi "Jaunā paaudze" saistīts pasākums, otrdien vēsta laikraksts "Diena".
Pasākums ticis reklamēts kā "labdarības koncerts" ar Rīgas gospeļkora piedalīšanos, lai vāktu ziedojumus Rīgas Doma rekonstrukcijai. Koncerta sākumā koris izpildīja tikai dažas dziesmas, bet pēc tam vārds tika dots "Jaunās paaudzes" uzaicinātam sludinātājam no Nigērijas, kurš uzstājies ar ilgstošu sprediķi, ziņo "Diena".

Ļaudis tika aicināti samest ziedojumus pie baznīcas altāra. Kā laikrakstam pauda Rīgas gospeļkora vadītāja Railī Orrava, tas bijis "garīgs akts, apliecinot, ka mēs varam nolikt naudu pie Dieva kājām un par to nav jākaunas."

Orrava, kas ir "Jaunās paaudzes" dalībniece, labdarības akciju rīkojusi neatkarīgi no draudzes. Saskaņā ar informāciju, ko viņa sniegusi "Dienai", ziedojumos esot savākti aptuveni 4000 latu.

Pasākumā piedalījies ne tikai "Jaunās paaudzes" vadītājs Aleksejs Ļedjajevs, bet arī arhibīskaps Jānis Vanags. Viņš esot akceptējis labdarības koncerta ideju, vēsta "Diena".

ASV radikālo organizāciju pētījumu centrs "Southern Poverty Law centre" ir atzinis Ļedjajevu par ekstrēmistu, informē laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!