Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" Segliņš norāda: " Mums valstī pēdējā laikā ir viens noziegums, ar ko jācīnās Maizīša kungam, ar ko jācīnās visiem. Visiem jautā: vai tu esi par korupcijas apkarošanu. Jā, mēs visi par to esam. Tikai "par". Visās partiju programmās tas ir ierakstīts… Dodam naudas viskautkādas. Un tad var vienā kabinetā ieķirināt astoņas kameras, sešus mikrofonus. Bet kriminālpolicija, kas izmeklē slepkavības, vardarbības, izvarošanas, laupīšanas, ir daudz švakāk ekipēta. Bet vajag, lai ne tikai KNAB būtu birojs, kam ir simt un viena lieta, ko iekārt sienās un griestos. "

Segliņš pauž viedokli, ka ir svarīgāko noziegumi par "100 vai 20 latu" kukuļņēmēju apkarošanu. "Mums tagad sabiedrībai iepotēts – ka tik oligarhus dabūt cietumā, visi slepkavas lai staigā. Un tad nu mēs jebko, ko KNAB grib, atbalstām. Ja ne – tu esi baigais korumpants. Nauda viņiem jādod. Ja ne – tad arī tu esi korumpants. Bet – valstī ir daudz citu, smagu noziegumu, kur valsts nav līdzējusi to atklāšanas uzlabošanai. Mēs hipertrofējam kā ekstra noziegumu, kad viens ņem 100 latu vai 20. Bet – izvarošana, aplaupīšana nav mazāks noziegums. Ja man, kam arī jāstaigā pa ielu, iedod pa galvu, tad ir svarīgi, lai palīgā piesteidzas policists, un vēlams, lai viņš arī atklāj to noziegumu. Es pieļauju, ka arī lielākai sabiedrības daļai tas ir svarīgi, " pauž Segliņš.

Viņš norāda : "Bet mums ir apmēram tā – ja par kaut ko intervē ģenerālprokuroru, tad – kā tur ar to korupciju. Bet valstī ir arī citi noziegumi. Palīdzam arī kriminālpolicijai. Lai mums ir sabiedriskā kārtība. Lai pilsonim ir kaut vai cerības, ka tad, ja viņam aplaupīs māju, policija, pirmkārt, atbrauks laikus, otrkārt, mācēs izmeklēt un varbūt arī noķers tos mājas zagļus. Man tas šķiet svarīgi. Un, ja es uzzinu, ka policija nezin kādu iemeslu dēļ atvelkas – man te jālieto vārds "atvelkas" – uz dzīvokļa zādzību nākamajā dienā, tad – vai jūs domājat, ka viņi to zādzību atklās? Viņi atbrauc tikai pierakstīt, ka tāda zādzība notikusi. Taču, ja sabiedrība uzskata, ka to 100 latu ņēmēju saņemt ciet ir svarīgāk nekā saņemt ciet slepkavu, turpinām tādā pašā garā. Investējam Alberta ielā, bet, ja nepatīk tās telpas, ceļam biroju Ķīpsalā. Cik miljonu – 10, varbūt 15? Nieki. Ceļam. Bet es domāju, ka vistrakākais ir vardarbīgs noziegums pret personu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!