Politisko partiju reģistrā nav pārreģistrējušās 17 partijas, kuras nu tiks likvidētas, trešdien žurnālistus informēja Uzņēmumu reģistra (UR) galvenā valsts notāra pienākumu izpildītājs Helmuts Jauja.
Lai turpinātu darbību, partijām bija jāveic pārreģistrācija un visi nepieciešamie dokumenti UR bija jāiesniedz līdz šā gada sākumam.

Nepieciešamos dokumentus nav iesniegušas un līdz ar to tiks likvidētas partija "Latvijas kalve", Reformu savienība, Bauskas rajona nacionālā apvienība, "Latviešu Latvija" nacionālpolitiskā latviešu aizsardzības organizācija, Republikāņu partija, Konservatīvā partija, Latvijas Apvienotā republikāņu partija, Nacionālā spēka savienība, Demokrātu partija, kā arī Republikas atbalstīšanas apvienība.

Likvidētas tiks arī Tautas kopa "Brīvība", politiskā organizācija "Sporta un veselības partija", politiskā organizācija "Sociāldemokrātiskā sieviešu organizācija", politiskā organizācija "Mēs Olainei", Zemgales partija, Darba partija un Latvijas Pirmās partijas un partijas "Latvijas ceļš" vēlēšanu apvienība, kas pērnā gada augustā pieņēma lēmumu par apvienošanos un jaunas partijas - LPP/LC - dibināšanu. Partija ar šādu nosaukumu tagad reģistrēta Uzņēmumu reģistrā.

Līdz šim politisko partiju reģistrā pārreģistrētas 17 partijas, bet nepieciešamos dokumentus pārreģistrācijai laikus iesniegušas 28 partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!