Svētdien Latgales iedzīvotāji var priekšlaicīgi nobalsot Krievijas prezidenta vēlēšanās, informēja Krievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Nikolajs Vihļajevs.
Viņš prognozēja, ka Krievijas prezidenta vēlēšanās 2.martā vēlēšanu iecirknī Krievijas ģenerālkonsulātā Daugavpilī rindas pie balsošanas urnām, iespējams, būs īsākas nekā Krievijas domes vēlēšanās.

Lai paātrinātu balsošanas procesu un samazinātu vēlēšanu dienā rindas vēlēšanu iecirknī, Krievijas ģenerālkonsulāts Daugavpilī nolēmis divkāršot vēlēšanu komisijas darbinieku skaitu.

Rindu samazināšanai un vēlētāju ērtībai Rēzeknes, Ludzas, Balvu, Krāslavas un Preiļu rajona iedzīvotājiem tiks dota iespēja nobalsot par izraudzīto kandidātu priekšlaicīgi. Šodien balsošanas iecirkņi darbosies Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā - no plkst.9 līdz 13, Preiļu kultūras namā - no plkst.10 līdz 12 un Līvānu 2.vidusskolā - no plkst.13 līdz 14.

2.martā Krievijas prezidenta vēlēšanu dienā vēlēšanas iecirknis Krievijas ģenerālkonsulātā Daugavpilī darbosies no plkst.8 līdz 20. Balsstiesīgajiem iedzīvotājiem, kuri veselības problēmu dēļ paši nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī, būs iespēja piezvanīt vēlēšanu komisijai un lūgt to ierasties pie viņa ar pārnēsājamo urnu.

Uz Krievijas prezidenta amatu pretendē četras personas: Krievijas demokrātiskās partijas līderis Andrejs Bogdanovs, Krievijas liberāli demokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis, Krievijas komunistiskās partijas līderis Genādijs Zjuganovs un prezidenta amata kandidāts no politiskās partijas "Vienotā Krievija" Dmitrijs Medvedevs.

Krievijas domes vēlēšanās Daugavpilī konsulārajā apriņķī piedalījās ap 2000 cilvēku jeb aptuveni 77% no visiem balsstiesīgajiem.

Saskaņā ar Krievijas likumdošanu par šīs valsts prezidentu var kļūt tās pilsonis, kas vecāks par 35 gadiem un valstī ir nodzīvojis ne mazāk par 10 gadiem.

Sabiedriskās aptaujas dati liecina, ja prezidenta vēlēšanas Krievijā notiktu patlaban, par Krievijas pašreizējā prezidenta Vladimira Putina atbalstīto kandidātu Dmitriju Medvedevu savas balsis atdotu aptuveni 74% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!