Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka "būtu muļķīgi" apvienot parakstu vākšanas par referendumiem saistībā ar tautas tiesībām atlaist Saeimu un pensionāru tiesībām saņemt pensijas vismaz iztikas minimuma apmērā.
Zatlers piektdien radio SWH intervijā pauda viedokli, ka parakstu vākšanas laikā ir svarīgi noskaidrot iedzīvotāju viedokli par ierosinātajiem jautājumiem.

"Šis parakstu vākšanas process var būt dažādos laikos ierosināts, līdz ar to muļķīgi būtu, ka viens process tiktu apvienots ar otru, līdz ar to to vienu lēnāko kavējot," sacīja Valsts prezidents.

Viņš arī atteicās paust savu viedokli par parakstu vākšanu, norādot, ka viņam kā Latvijas pilsonim tas esot, taču viņš to neatklās, jo tas varot daudzus cilvēkus iespaidot.

Jau vēstīts, ka tuvākajā laikā sāksies parakstu vākšana par tautas tiesībām atlaist Saeimu. Centrālā vēlēšanu komisija arī piektdien plāno paziņot savu lēmumu par to, kad tiks uzsākta parakstu vākšana par pensionāru tiesībām saņemt pensiju, kas nav mazāka par iztikas minimumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!