Sestdien akcijas "Zemes stunda" laikā no plkst.20 līdz 21, kad cilvēki tika aicināti izslēgt apgaismojumu un elektriskās ierīces vienu stundu, energokompānijas AS "Latvenergo" dispečeri konstatējuši "pīķa stundu" jeb vislielāko elektroenerģijas patēriņu dienas laikā, informēja "Latvenergo" Komunikācijas un mārketinga departamenta Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

"No drošības viedokļa šādām akcijām teorētiski ir iespējams iespaids uz režīma izmaiņām, bet praktiski tam nekādā gadījumā nevajadzētu radīt kaut kādas sekas elektroapgādē," uzsvēra Siksnis.

Arī aģentūra LETA Rīgas ielās novēroja, ka akcijai bija ļoti neliela atsaucība - piemēram, Dzelzceļa tilta apgaismojums gan tika izslēgts, bet māju logos gaisma nepazuda.

Pasaules Dabas fonda (PDF) komunikācijas vadītāja Dārta Treija tomēr pauda viedokli, ka akcija, ņemot vērā tās mērķi, ir izdevusies labi. Treija pauda cerību, ka nākamajā gadā akcijai pievienosies vairāk uzņēmumu un mājsaimniecību nekā šogad.

Akcijā piedalīties aicināja PDF, Latvijas Televīzija un radījums "Vides Fakti". Simboliskās akcijas mērķis bija pievērts sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām, pierādot, ka katra indivīda rīcība ir nozīmīga globālās sasilšanas apturēšanā.

Akcijas rīkotāji norādīja, ka tieši elektrības un siltuma ražošana, kā arī pārmērīga resursu patērēšana rada kaitīgos CO2 izmešus. Samazinot enerģijas patēriņu, mēs varam cīnīties ar globālo sasilšanu un klimata pārmaiņām, kas šobrīd kļuvušas par nepārprotamāko draudu pasaulei.

Šogad akcijā kopumā piedalījās gandrīz 17 tūkstoši dažādu uzņēmumu un neskaitāmas mājsaimniecības Sidnejā, Kopenhāgenā, Toronto, Otavā, Vankūverā, Monreālā, Dublinā, Bangkokā, Telavivā, Čikāgā, Atlantā un Sanfrancisko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!