Valsts prezidents Valdis Zatlers otrdien izdevis rīkojumu par Rīgas pils atjaunošanas padomes izveidi, kuras uzdevums būs uzraudzīt Rīgas pils restaurāciju un atjaunošanu līdz 2018. gadam - Latvijas valsts 100. gadadienas svinībām.
Valsts prezidenta preses dienestā portālu "Delfi" informēja, ka Rīgas pils atjaunošanas padomi vadīs bijušais Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis. Padome sniegs atbalstu valsts nozīmes kultūrvēsturiska ansambļa, nozīmīgākā viduslaiku fortifikācijas un arhitektūras pieminekļa – Rīgas pils – atjaunošanā.

Rīkojumu par padomes izveidi parakstījis arī premjers Ivars Godmanis.

Padomē iekļauti pārstāvji no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, aģentūras "Valsts nekustamie īpašumi", Valsts prezidenta kancelejas, kā arī vairāki arhitekti un vēsturnieki.

Jau vēstīts, ka Rīgas pils atjaunošanas darbu dēļ Zatleram tuvākajā laikā nāksies uz nenoteiktu termiņu atstāt Rīgas pili. Šobrīd ir sākts meklēt telpas, kur varētu izvietot prezidenta kanceleju un valsts galvas darba vajadzībām nepieciešamās telpas, iepriekš vēstīja TV3 raidījumā "Nekā personīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!