Bērnu lietu ministrs Ainārs Baštiks pārliecināts, ka "mūsdienās kā nekad agrāk visu mūsu individuālā un kolektīvā laime ir atkarīga no tā, cik stipras ir mūsu ģimenes".
To ministrs atgādinājis, tuvojoties Ģimenes dienai, informēja Bērnu lietu ministrijā.

"Tieši ģimene var dot stingru pamatu un skaidrus orientierus pilnvērtīgai dzīvei pretstatā uz patērēšanu un individuālismu orientētajai modernajai kultūrai'', norādījis Baštiks.

''Pēdējā laikā īpaši bieži tiek sludināts, ka ģimene ir novecojis institūts. Tam kategoriski nevar piekrist, jo tieši ģimene ir tā vide, kurā ir ilgstoša un nepārtraukta interese par bērna labklājību un kurā bērni tiek sagatavoti dzīvei. Ja neizdzīvos ģimene, neizdzīvos arī Rietumu sabiedrība,'' paudis ministrs.

Statistikas dati liecina, ka ģimene kā vērtība Latvijas sabiedrībā nostiprinās arvien vairāk. Kopš 2004. gada noslēgto laulību skaits līdz 2008. gadam ir pieaudzis par 47%. Vienlaikus arī turpinās dzimstības pieaugums - 2007.gadā Latvijā piedzima 23 273 bērni, kas ir par 1011 bērniem vairāk nekā 2006.gadā un teju par 3000 bērnu vairāk nekā 2004.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!