Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs, ekspremjers Aigars Kalvītis uzskata, ka viņa savulaik solītie "septiņi treknie gadi Latvijai ir nodzīvoti trijos gados", jo iedzīvotāji pārāk lielā optimismā ņēmuši kredītus, bet patlaban nonākuši situācijā, ka ir problēmas par tiem norēķināties.
Kalvītis intervijā reģionālajam laikrakstam "Brīvā Daugava", atbildot uz jautājumu, vai varētu bankrotēt 10 % Latvijas ģimeņu, norāda, ka iedzīvotājiem vajadzēja atbildīgāk izvērtēt savas finansiālās iespējas atdot kredītus.


"Mēs dzīvojam tirgus ekonomikā. ASV pēdējā krīzē miljons iedzīvotāju palika bez mājokļiem. Mums pie tā ir jāpierod un katram ir jāuzņemas atbildība par savu rīcību. Ja gribi braukt jaunā mašīnā vai dzīvot jaunā mājā, ir jāzina, kā to kredītu atmaksāt. Neviens cits tavā vietā par to nedomās. Kaut kā tā katra sabiedrības locekļa individuālā atbildība ir jāizaudzina. Mēs liela daļa iedzīvotāju esam sociālisma iekārtas produkti. Tad likās, ka kāds cits atbildēs par mūsu lēmumiem, bet šodiena ir tāda, ka mēs paši atbildam par saviem pieņemtajiem lēmumiem," laikrakstam sacīja ekspremjers.


Jau vēstīts, ka eksperti iepriekš kritizēja toreizējo premjeru Kalvīti par to, ka laicīgi netika ieviesti pretinflācijas pasākumi, tādēļ Latvijā inflācija kāpa daudz straujāk nekā Lietuvā un Igaunijā.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!