Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" no šā gada 1.septembra plāno pārtraukt autotransporta pakalpojumu sniegšanu Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības stacijai.
Šāds lēmums pieņemts, lai turpmāk nepieļautu uzņēmumam finansiālus zaudējumus, kas rodas pakalpojuma sniegšanas rezultātā, nesaņemot tādu maksu, kas sedz pakalpojuma izmaksas, skaidroja "Rīgas satiksmes" preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Šāda situācija izveidojusies, jo Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības stacija ir informējusi "Rīgas satiksmi", ka tai nav iespējams maksāt ekonomiski pamatoto tarifu. Savukārt "Rīgas satiksme" nevar piekrist sniegt pakalpojumu par tarifu, kas jau 2007.gadā nesedza visas tā faktiskās izmaksas.

Pakalpojumu līgums starp Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības staciju un "Rīgas satiksmi" paredz, ka reizi pusgadā "Rīgas satiksme" ir tiesīga mainīt pakalpojuma tarifu, kas tiek noteikts, ņemot vērā transporta līdzekļu uzturēšanas izdevumu pieaugumu, degvielas izmaksu pieaugumu, valsts noteiktās minimālās algas paaugstinājumu un ar to saistīto transporta līdzekļu vadītāju algu pieaugumu.

Rīgas domes deputāti pagājušajā mēnesī nolēma paaugstināt maksu par nepamatotu ātrās palīdzības izsaukšanu.

Maksa par nepamatotu ātrās palīdzības izsaukšanu paaugstināta strādājošām personām vecumā no 18 līdz 60 gadiem no 10 latiem uz 15 latiem, bet pensionāriem saglabāsies līdzšinējie 10 lati par nepamatotu izsaukumu.

Lēmumā norādīts, ka iedzīvotājiem nebūs jāmaksā par Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības stacijas sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, ja izsaukums būs pamatots un neatliekamās medicīniskās palīdzības iestādes brigāde neatliekamo medicīnisko palīdzību cietušajam sniegs notikuma vietā, kā arī transportēšanas laikā uz ārstniecības iestādi.

Kā iepriekš norādījis Labklājības departamenta Veselības aprūpes pārvaldes priekšnieks Mārtiņš Rempe, pašreizējā situācija ir haotiska - nepietiek ne šoferu, ne mediķu. Līdz ar to nepamatoti izsaukumi liedz iespēju palīdzēt kādam, kam tas patiešām ir nepieciešams, tāpēc vajadzētu paaugstināt maksu par nepamatotiem "ātro" izsaukumiem.

Šogad nebija plānots palielināt maksu par šiem nepamatotajiem izsaukumiem, bet departaments saņēma no Rīgas domes vicemēra Jāņa Dineviča (LSDSP) uzdevumu sagatavot materiālu jeb priekšlikumus, vai un kā šo maksu paaugstināt, pastāstīja Rempe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!