Otrdien Latvijā gaidāms stiprs lietus, portālu "Delfi" informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā.
Naktī uz otrdienu Latvijas rietumu un centrālajos rajonos gaidāmas stipras lietus gāzes, bet otrdien no rīta un dienā lietus gaidāms austrumos.

Kopumā šonedēļ Latvijā laika apstākļi bieži atradīsies ciklonisko veidojumu ietekmē, līdz ar to saulainas dienas mīsies apmākušām un lietainām dienām. Visu periodu valdošie būs dienvidu, dienvidrietumu puses vēji, tie būs mēreni, bet pērkona laikā brāzmaini.

Sinoptiķi informē, ka nedēļas pirmajās dienās pieturēsies nepastāvīgs laiks. Gaisa temperatūras gaidāmas naktī no +8 līdz +13, bet dienā no +15 līdz +20 grādiem.

Trešdien pastiprinoties augsta spiediena atzaram laiks uzlabosies, un īslaicīgs lietus gaidāms vairs tikai Vidzemes ziemeļos. Arī ceturtdien diena paies bez nokrišņiem un laiks būs mēreni silts no +8 līdz +13 grādiem naktī, bet dienā no +18 līdz +23 grādiem.

Piektdien Latvijā sākot no rietumiem no rīta un dienā vietām gaidāms lietus un iespējams ducinās pērkons. Temperatūra paaugstināsies: nakts stundās tā gaidāma no +10 līdz +15 grādiem, bet dienā no +20 līdz +25 grādiem.

Nedēļas nogalē laika apstākļus Latvijā joprojām noteiks ciklona dienvidu mala, tā ietekmē dažviet īslaicīgi līs un iespējams pērkona negaiss. Gaisa temperatūra lietus dēļ dienas laikā pazemināsies par 2-3 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!